Cum inovăm

Inovație de produs

Ne adaptăm permanent la oportunitățile pieței și investim în mod constant în cercetare și dezvoltare, alături de cele mai bune echipe de specialiști, astfel în cât să rămânem relevanți pe această piață.

Pentru brandul Edenia am dezvoltat cea mai diversă gamă de produse congelate, preparate după rețete originale și cu ingrediente de cea mai bună calitate. Este brandul care acoperă majoritatea categoriilor din acest segment: legume, pește și fructe de mare, mâncăruri gata preparate (carne, pește, mâncare etnică), pizza, smoothie-uri, aluaturi și specialități din carne.

Corso este înghețata noii generații, renumită pentru aromele sale originale și pentru cele mai nebunești combinații, mereu surprinzătoare.

Înghețata și sorbetul La Strada se remarcă prin rafinament și o colecție impresionantă de arome și ingrediente autentice.

Inovație de brand

Cu fiecare brand din portofoliul Macromex, am remodelat standardele industriei, ridicând constant ștacheta. Prin modul în care am creat și poziționat mărcile noastre, am demonstrat că originalitatea poate atinge noi niveluri și poate inspiră consumatorii către noi experiențe.

Prin intermediul mărcii La Strada, am adus moda în industria înghețatei, lansând prima înghețată prêt-à-porter din lume. Este brandul care definește cel mai bine poziția de trend setter pe care ne-am asumat-o. Prin felul în care arată, prin gust și prin modul în care comunică, La Strada este diferită de orice alt brand de înghețată, o combinație unică de eleganță și îndrăzneală.

Edenia este lider în majoritatea categoriilor în care activează, schimbând, printr-o continuă educare, obiceiurile consumatorilor, oferindu-le o perspectivă corectă asupra alimentelor congelate.

Am lansat cea mai cool înghețată din noua generație - Corso, nu doar o inghetata, ci un pop-brand. Inghetata tinerei generatii, care, printr-o abordare sincera si o comunicare inedita, a devenit cea mai cool si cea mai iubita inghetata din Romania, chiar dupa primul an de la lansare.

Tehnologie

Fabricile noastre producătoare folosesc cele mai recente tehnologii din domeniu și cele mai avansate tehnici de producție. După ce ies de pe linia de producție, este foarte important ca aceste produse să ajungă rapid la consumatori și în condiții de temperatură perfectă. De la momentul producției și până la momentul consumului, procesul de răcire nu trebuie să fie niciodată întrerupt.

 

Am construit la Câmpia Turzii singurul depozit High Bay cu temperatură controlată din România, Centrul de Distribuție Edenia. Depozitul are 42m înalțime fiind unul din cele mai înalte depozite de acest fel din Europa, dispune de o capacitate de 15,560 locații de stocare, beneficiază de tehnologie avansată, sisteme inovative de prevenire a incendiilor(este dotat cu instalație de reducere de oxigen), are o eficiență deosebită iar 20% din energia folosită este energie verde. Am continuat să investim în tehnologie, am construit un depozit convențional de data asta în zona de sud a României, la Chitila, Centrul de Distribuție Corso, depozit cu o capacitate de stocare de 12,500 locații. Și aici, ca și în Edenia, folosim tehnologia de Pick by Voice în pregătirea comenzilor, avem echipamente mobile de ultimă generație care folosesc tehnologie Lithium-Ion, sisteme de siguranță revolutionare.

Logistică și transport

Macromex deține o infrastructură logistică impresionantă, de înaltă performanță, pentru depozitarea și distribuția produselor cu temperatură controlată. Aceasta garantează păstrarea calității produselor până ce acestea ajung la consumator.

 Acoperire națională prin:

 • 2 centre de distribuție: București (Corso Distribution Center) și Câmpia Turzii (Edenia Distribution Center)
 • 9 puncte de cross-docking: Arad, Baia Mare, Suceava, Brașov, Iași, Focșani, Slobozia, Ploiești, Craiova
 • Flotă auto proprie de peste 60 mașini cu temperatură controlată
 • Peste 300.000 paleți de marfă distribuiți/an.
 • 25.000 livrari/lună
 • Capacitate de operare pentru un număr mare de produse
 • Procesare comenzi de diferite tipuri și dimensiuni: de la câteva camioane/comandă, până la câteva kg/comandă; comenzile pot fi la nivel de paleți, baxuri sau chiar unități
 • Timp scurt de operare (preluare comandă – livrare): 24-48 de ore
 • Servicii complete pentru produsele la temperatură controlată
 • Tehnologie de ultimă generație pentru pregătirea comenzilor și pentru optimizarea proceselor de distribuție
 • Operare în conformitate cu normele de securitate și siguranță; certificare ISO 22000

Edenia Distribution Center Câmpia Turzii:

 • Depozitul are 42m înalțime fiind unul din cele mai înalte depozite de acest fel din Europa, complet automatizat

Capacitate de stocare:

 • 17.000 paleți pentru zona de produse congelate (-22°C), dintre care 15.560 paleți în High-Bay
 • 500 paleți în zona de produse refrigerate (2°C)
 • 16 niveluri de depozitare în High-Bay
 • Operare cu 3 macarale automate și sisteme de transport paleți (conveioare)

Tehnologie de picking:

 • pick by voice, goods to man, man to goods
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Servește zona de nord-vest a României și principalele piețe externe din regiune
 • Poziționare geografică strategică: timp de livrare mediu de 24 ore către țările învecinate


Corso Distribution Center Chitila:

Capacitate de stocare:

 • 10,000 locații pentru produse congelate(-22°C)
 • 2,500 locații pentru produse refrigerate(2°C)
 • Depozit convențional, P+5, 16 m înălțime
 • Echipamente mobile cu tehnologie Lithium-Ion

Tehnologie de picking:

 • Pick by voice
 • Sistem avansat de management al depozitului
 • Deservește zona de sud -est a României

Calitate constantă

Ingrediente de calitate

Alegem cu grijă ingredientele produselor noastre, aduse din cele mai renumite regiuni, pentru a ne asigura că le oferim consumatorilor ce-i mai bun. Ele trec printr-un proces strict de selecție și doar cele care îndeplinesc standardele noastre înalte de calitate ajung în etapa următoare.

 Legumele Edenia provin din zone consacrate pentru fertilitatea solului și clima favorabilă. Imediat dupa recoltare, ele sunt curățate, sortate și testate din punct de vedere microbiologic, chimic (pesticide), senzorial (culoare, gust, textura), nutrițional (vitamine, minerale). Apoi sunt congelate rapid, pentru a le pastra valorile nutritive și prospețimea.

Semipreparatele Edenia au ingrediente de cea mai bună calitate, cu un conținut superior de carne.
Speciile alese pentru categoria de pește sunt calitativ superioare, având și un aport nutrițional valoros (păstrăv, macrou, cod).

Ingredientele principale care se regăsesc în sorbeturile și înghețata La Strada provin din cele mai vestite regiuni din punct de vedere calitativ. Folosim vanilie din Madagascar, mango din India, fistic din California.

Ne selectăm furnizorii în funcție de performanțele acestora, pentru că ne dorim produse sigure, verificate, atestate și care corespund cerințelor de calitate și siguranță alimentară. Lucrăm doar cu furnizori de renume pe piața europeană și pe cea internațională, care sunt auditați și agreați, conform standardelor noastre. Selecția strictă a acestora asigură un nivel înalt de protecție a consumatorilor noștri.

Garantarea calității

Garantarea calității este un obiectiv important pentru noi și suntem certificați în conformitate cu standardul de Management al siguranței alimentare FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION ( FSSC ) 22000 (VERSIUNEA 4.1), certificată de către Lloyd’s Register.


Departamentul de Calitate Macromex este format dintr-o echipă de specialiști care verifică permanent respectarea criteriilor de calitate ale produselor pe care le oferim clienților și consumatorilor.

Distribuția produselor se face în baza documentelor de calitate emise de specialiștii noștri, în urma verificărilor calitative pentru fiecare lot de produs livrat.
 

Stil de viață sănătos

Procesul de congelare

Congelarea este cel mai bun mod de a conserva produsele, deoarece le păstrează proprietățile intacte în mod natural.

Așa-numitele legume "proaspete" pe care le găsim în piață sau în magazine au fost culese, sortate, transportate și depozitate, toate în decurs de cel puțin o zi. Acest timp este suficient pentru ca ele să piardă cel puțin 45% din conținutul lor nutritiv.

Legumele Edenia sunt culese la maturitate și durează doar câteva ore până când ajung pe linia de congelare. Nu li se adaugă sare sau alți conservanți. Ele trec doar printr-un jet puternic de abur, apoi sunt congelate. Iată de ce, pentru legumele Edenia, congelarea înseamnă naturalețe. FDA (Food & Drug Administration) confirmă încă din 1998 că legumele congelate au aproape aceeași cantitate de vitamine și nutrienți ca și legumele proaspăt culese.

Același lucru se întâmplă și în cazul peștelui, în special al speciilor de pește oceanic care provin din regiuni mai îndepărtate și care sunt supuse unui timp mai îndelungat până ajung la consumator.

Pentru a-l păstra proaspăt, congelarea peștelui Edenia se face chiar în aceeași zi în care este prins, de cele mai multe ori pe vas. Prin urmare, peștele își păstrează proprietățile. În plus, procesul de congelare duce la oprirea rapidă a tuturor activităților microbiologice care deteriorează produsul. Stratul subțire de gheață care acoperă fileurile de pește, numit glazură, le protejează și le menține textura.

Pe lângă păstrarea prospețimii și a substanțelor nutritive, produsele congelate au multe alte avantaje importante: sunt disponibile în orice sezon și necesită un timp de gătire mai scurt, fiind deja pregătite pentru gătit. În plus, puteți folosi exact cantitatea de care aveți nevoie, eliminând astfel risipa alimentară și economisind bani.

Grija față de mediu

Pentru un stil de viață sănătos, avem nevoie de un mediu sănătos. Pentru a avea cele mai bune ingrediente este important să avem grijă de natură și de resursele ei.

Reducerea pierderilor: unul dintre beneficiile importante ale produselor congelate este acela că poți folosi doar cantitatea de care ai nevoie și nu arunci nimic. În plus, acestea sunt de cele mai multe ori gata curățate și tăiate, necesitând un timp mult mai scurt de preparare termică.

Speciile noastre de pește provin din surse care au ca orientare pescuitul sustenabil. Peștii de acvacultură provin din ferme piscicole care reproduc mediul natural al speciilor respective.

Pentru a asigura aprovizionarea pe termen lung și constantă a legumelor, ținem cont de echilibrul care trebuie să existe între producția acestora și responsabilitatea față de mediu. Trebuie să avem grijă să nu luăm ceea ce nu putem înlocui.

În proiectarea complexului logistic Edenia Distribution Center de la Câmpia Turzii s-a ținut cont de impactul asupra mediului. Izolația de înaltă calitate, echipamentele de refrigerare eficiente și reutilizarea căldurii reziduale garanteaza o economie maximă de energie în operarea depozitului precum și o emisie de carbon redusă. În plus, până la 40% din energie este furnizată de un parc solar din apropiere.

Responsabilitate socială

Combaterea risipei alimentare

De peste 30 ani, Macromex este liderul in industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate

Experienta in domeniu, pasiunea de a fi mereu cu un pas inainte, profesionalismul intregii echipe, calitatea produselor, curajul de a ne asuma riscuri si viteza de reactie la oportunitatile si schimbarile pietei au determinat o evolutie constanta si sustinuta a companiei.

Misiunea noastra este de a-i oferi consumatorului o experienta superioara, punandu-i la dispozitie produse inovatoare,  de o calitate desavarsita. In tot ceea ce facem punem accentul pe inovatie, calitate constanta si un stil de viata sanatos. Acest lucru a avut ca rezultat natural dezvoltarea unor branduri de succes pe piata din Romania: EDENIA, FOOD&GLORY, LA STRADA, CORSO. Reputatia si puterea acestor branduri sunt dovada clara pentru care Macromex este astazi un etalon in cadrul industriei. Ne masuram performanta prin pozitia si cota de piata, notorietatea brandurilor noastre si ale partenerilor nostri, dar cel mai important, prin ceea ce aducem in plus in viata consumatorului.

 

Implicându-ne activ în sprijinirea comunității, ne-am asumat rolul de susținători ai cauzelor sociale și de mediu. Prin proiecte precum Romania for Gold, sprijinim Comitetul Olimpic si Sportiv Romana dar si  Federatii , iar prin proiectul Social Food, am oferit peste 1 milion  de porții de mâncare caldă persoanelor in nevoie.

Ne asumăm cu fermitate responsabilitatea de a promova o alimentație sănătoasă în școli și grădinițe și de a lupta împotriva risipei alimentare, alături de Bancile pentru Alimente din întreaga țară și asociațiile care susține cauze sociale. Totodată, ne angajăm să combatem risipa alimentară și să promovăm practici sustenabile în toate aspectele activității noastre.

Cu mândrie ne afirmam angajamentul nostru an de an în ceea ce privește responsabilitatea socială și dorința noastră de a face cât mai mult pentru comunitate și mediu înconjurător. Apreciem fiecare reușită și suntem determinați să continuăm să ne implicăm activ în proiecte care aduc un impact pozitiv în societate.
 

In anul 2023 cantitatea de alimente pe care Macromex a donat-o a fost 170 tone.

Destinatari ai donațiilor Macromex sunt asociațiile și băncile locale de alimente din diferite orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Turda, Constanța, Covasna și Galați.

 

Asociații și fundații care susțin cauze sociale: AS Banca pentru Colectare și Distribuire Alimente București, BlackSea Foodignity, AS Banca Regională pentru Alimente Cluj, Mănăstirea Oașa, Asociația Umanitară Ancora Turda, AS Banca pentru Alimente Roman, AS Banca pentru Alimente Brașov, ACI Acoperământul Maicii Domnului, AS Banca Regională pentru Alimente Oradea, AS Banca Regională pentru Alimente Timișoara, AS Banca Regională pentru Alimente Constanța, AS Banca Regională pentru Alimente Covasna, Asociația Pastel, Asociația Profesională Womens Networking România, Asociația Infocons, Municipiul Turda, Municipiul Câmpia Turzii, AS Banca Regională pentru Alimente Galați. 

Unități de învățământ de stat și private: Asociația ”Centru de formare profesională HoReCa School”, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnică București, Asociația ”Uniunea studenților Academiei de Studii Economice din București”, Asociația de părinți al “CN Ion Creangă”.

Domeniul sportiv - COSR și Federații: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Canotaj, Asociația Clubului Sportiv Aqua Sport Citius București, Federația Română de tenis de masă.

 
Prin donațiile constante către băncile de alimente din întreaga țară și prin proiecte de responsabilitate socială și sustenabilitate, suntem dedicați să aducem ajutor acolo unde este cel mai necesar. Suntem recunoscători pentru sprijinul comunității și promitem că vom continua să ne implicăm activ în cauzele sociale și de mediu, pentru a crea o diferență în viața celor din jur. Împreună, putem construi un viitor mai bun!